Ouderen

Ouderen

Ouderen

Op de Buorren richten wij ons op thuiswonende ouderen die behoefte hebben aan contacten met anderen en extra begeleiding. Of u krijgt mantelzorg (mensen om u heen die onbetaald langdurig voor u zorgen) en wilt deze persoon een dagje ontlasten.

Er wordt zorg op maat geleverd met als doel om voor een ieder een geslaagde dag te organiseren. Een dag waarin uw mogelijkheden en interesses centraal staan. De dagbesteding wordt aangeboden in het groene gebouw, naast de koeienstal. Dit gebouw is rolstoelvriendelijk en van alle faciliteiten voorzien. Op de boerderij ontmoet u andere ouderen en bent u er een dagje uit.

 We beginnen de dag gezamenlijk met een kopje koffie. Daarna bent u vrij om te bepalen welke activiteiten u wilt doen. Er zijn voldoende activiteiten op de boerderij om u te kunnen vermaken. Zo kunt u kleine klusjes doen op de boerderij, de dieren voeren, in de tuin meewerken of meehelpen in de keuken. Dit is echter geen verplichting, u mag ook gewoon genieten van alles om u heen. Rond 12 uur eten we samen warm. Na de maaltijd kunt u even rustig bijkomen of verder gaan met uw activiteiten. Ook is het mogelijk om op maandag en zo nu en dan op de donderdag, deel te nemen aan gymnastiek, welke wordt georganiseerd door een vrijwilligster. Daarnaast wordt iedere maand feestelijk afgesloten met een borrel momentje op de laatste vrijdag van de maand. Het is aan de oudere zelf om te kiezen of hij/zij hier aan deel wil nemen. 

Dagbesteding ouderen wordt gefinancierd vanuit de WMO  en WLZ.