Bel ons voor al je vragen

Ouderen

Binnen de dagbesteding ouderen richten wij ons op thuiswonende (beginnend dementerende) ouderen (65+) die behoefte hebben aan contacten met anderen. Wij kijken naar de wensen en behoeften van de
bezoekers.

Onze bezoekers staan centraal en er wordt zorg op maat geleverd. Hierbij hebben wij als doel een geslaagde dag te organiseren voor de bezoekers. Op zorgboerderij de Buorren ontmoet u andere ouderen en bent u er een dagje uit.
Er wordt in overleg per dag gekeken naar een dag invulling van de bezoekers. Er zijn verschillende activiteiten die de bezoekers gezamenlijk of zelfstandig kunnen doen. Zo kan er gewandeld worden langs alle dieren, genoten worden van de prachtige omgeving van Blessum of een spelletje gedaan worden.

Daarnaast kan er geholpen worden met de voorbereiding van het warm eten en wordt er regelmatig geknutseld met seizoen thema’s. Op een aantal dagen wordt er gymnastiek georganiseerd op de boerderij, hier kan vrijblijvend aan deelgenomen worden. Sjoelen en rummikub zijn een groot begrip op de dagbesteding. Echter is deelnemen aan de georganiseerde activiteiten geen verplichting. De wensen van de deelnemer staan ten alle tijden voorop De bezoekers van de dagbesteding ouderen worden opgehaald en teruggebracht met de bussen van zorgboerderij de Buorren. 

Dagbesteding ouderen wordt gefinancierd vanuit de WMO en WLZ.

Kom in contact